FAQ

Έχετε Ερωτήσεις? Έχουμε τις απαντήσεις!
 • Για την άντληση και μεταφορά ευαίσθητων προϊόντων κάνουν όλες οι αντλίες της αγοράς?

  Θεωρητικά ναι, "κάνει" θα σας πούν, αλλά στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά!!! Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τύποι αντλιών αδυνατούν να κάνουν τα προφανή, την μεταφορά δηλαδή ευαίσθητων προϊόντων χωρίς καμμία αλλοίωση. Την λύση δίνουν οι ειδικές αντλίες παχύρευστων υγρών MASO Certa, Sine-SPS και Eco-Sine. Με επαναστατική τεχνολογία και σχεδίαση ημι-τονοειδούς δίσκου (sine), μπορούν να μεταφέρουν ευγενικά οποιοδήποτε προϊόν χωρίς ή με στερεά (έως 60 mm). Χωρίς καμία αλλοίωση στην σύσταση, στο ιξώδες και την υφή του. Άλλωστε τα 28 χρόνια στην Ελληνική αγορά και οι 623 εγκατεστημένες αντλίες Sine-SPS και Eco-sine, μαρτυρούν την υπεροχή και την αξιοπιστία τους.
 • Πόσο σημαντική είναι η δύναμη αναρρόφησης στην άντληση παχύρρευστων υγρών, ώστε να μην χρειάζεται κοχλιωτός τροφοδότης ?

  Η δύναμη αναρρόφησης σε μια αντλία θετικής μετατόπισης, είναι άκρως σημαντική.Οι ειδικές αντλίες Certa, Sine-SPS και Eco-sine, μπορούν να αναπτύξουν δύναμη αναρρόφησης (suction lift) έως 0,85 bar !!! Η χρήση κοχλιωτού τροφοδότη (screw-feeder) δεν είναι αναγκαία αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένες οδηγίες εγκατάστασης.
 • Θέλω να αντλήσω τυρόπηγμα κίτρινων τυριών χωρίς καμία αλλοίωση. Ποιά είναι η κατάλληλη αντλία ?

  Η καταλληλότερη αντλία είναι η Eco-sine με παροχή από 2 έως 120 m3/h,  με χαμηλή πίεση λειτουργίας και δυνατότητα μεταφοράς ιδιαίτερα ευπαθών στερεών διαμέτρου έως 63 mm, φυσικά και τυροπήγματος χωρίς καμία αλλοίωση.
 • Για την μεταφορά ρώσικης σαλάτας, τζατζικιού και άλλων προϊόντων delicatessen υπάρχει κατάλληλη αντλία ?

  Οι ειδικές αντλίες Certa, Sine-SPS και Eco-Sine μπορούν να αντλήσουν αυτά τα προϊόντα, με μέγιστη διάμετρο στερεών 63 mm ακόμα και μέσα από τους κάδους ανάμιξης χάρη στην υψηλή δύναμη αναρρόφησής τους. Τα κομμάτια των λαχανικών, πατάτας μεταφέρονται χωρίς αλλοίωση. Οι αντλίες αυτές θα αποδώσουν "υψηλή προστιθέμενη αξία" στο προιόν σας. 
 • Θέλω να αντλήσω ζωντανά ψάρια, χωρίς στρεσάρισμα, από κλωβό προς άλλο κλωβό. Είναι δυνατό αυτό ?

  Όλα είναι δυνατά. Τα συστήματα υδρομεταφοράς FTP-4, μπορούν να μεταφέρουν ζωντανά ιχθύδια και ψάρια βάρους από 2 γραμμάρια έως 5 κιλά και μήκους έως 60 εκατοστά. Ανέπαφα, χωρίς στρεσάρισμα χάρη στην εξελιγμένη σχεδίασή τους. Από κλωβό προς κλωβό, από κλωβό προς τον υδροδιαχωριστή ή προς φόρτωση.
 • Μπορώ να αντλήσω ελιές από υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές ?

  Ναι, εύκολα, γρήγορα και χωρίς ζημιά χάρη στα νέας τεχνολογίας συστήματα υδρομεταφοράς FTP-4. Μπορούν να αντλήσουν με άνεση όλα τα μεγέθη και είδη ελιάς από βάθος 8 - 10 μέτρων. Μέγιστο μέγεθος στερεών έως 90 mm και παροχή νερού έως 350 m3/h.
 • Υπάρχει μετρητής ροής που να είναι πολύ απλός στην χρήση του ?

  Υπάρχουν οι σειρές μετρητών ροής TS και HDO, οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο πλήρες πληκτρολόγιο αφής (full keyboard) για εύκολο και απλό χειρισμό. Χωρίς ″κρυφά μενού″ και δυσνόητες λειτουργίες. Διαδικασία όπως η απομνημόνευση συντελεστών σε οποιαδήποτε από τις 9 μνήμες, διαδικασία βαθμονόμησης, ένδειξη ταχύτητας ροής, έναρξη προκαθορισμού ποσοτήτων και άλλων λειτουργιών, γίνονται πολύ εύκολα. Η μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη τους, συνεισφέρει στην απλοποίηση της καθημερινής παραγωγικής διαδικασίας.
 • Θέλω να αντλήσω ελαιόλαδο αλλά με αντλία υγιεινού τύπου, η οποία θα είναι εύκολη στον καθαρισμό της. Γίνεται ?

  Και βέβαια γίνεται αν χρησιμοποιήσετε φυγοκεντρική αντλία υγιεινού τύπου σειράς FL, FLUID ή FL-AL. Οι αντλίες αυτές είναι οι καταλληλότερες για την διασφάλιση της ″υγιεινής μεταχείρισης″ του ελαιολάδου. Ιδιαίτερα αν είναι υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Επίσης δεν έχουν κρυφά σημεία, πλένονται και απoσυναρμολογούνται εύκολα.
 • Τι σημαίνει ″αντλίες υγιεινού τύπου″ ?

  Οι αντλίες υγιεινού τύπου χρησιμοποιούνται κυρίως στις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών φαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας όπου το αντλούμενο υγρό πρέπει να διαχειρίζεται με ήπιο τρόπο και οι αντλίες να καθαρίζονται εύκολα. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις επεξεργασίας σε αυτούς τους βιομηχανικούς τομείς, η επιφανειακή τραχύτητα των αντλιών αυτών πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 3,2 και 0,4 μm Ra. Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος συνιστάται ως υλικό κατασκευής ο σφυρήλατος ανοξείδωτος χάλυβας ή το φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα βαθειάς εξέλασης. Τα κύρια χαρακτηριστικά μιας αντλίας υγιεινής είναι η ευκολία καθαρισμού και η ευκολία συντήρησης.
 • Υπάρχει αξιόπιστη και στιβαρή αντλία για την μεταφορά πολύ παχύρευστων υγρών ?

  Βεβαίως, η αντλία Sine είναι ίσως η μοναδική παγκοσμίως που φέρει εγγύηση κεφαλής & άξονα 20 ετών. Η κατασκευή τους γίνεται από μασίφ ανοξείδωτο χάλυβα 316-L και το τελικό πάχος τοιχώματος κεφαλής αγγίζει τα 30 mm. Η ποιότητα στον υπερθετικό βαθμό, όταν άλλοι κατασκευαστές δεν ξεπερνούν τα 2 έτη.Με ένα άξονα, μια στεγανοποίηση και δυο ρουλεμάν, η αξιόπιστη λειτουργία της είναι δεδομένη.
 • Θέλω να αντλήσω οξέα μέσα από μπιτόνια. Τι μου προτείνετε ?

  Ναι, υπάρχει η αντλία μπιτονιών Β2-Vario, η οποία είναι κατασκευασμένη από πολυπροπυλένιο και Hastelloy-C. Έχει ενσωματωμένο ρυθμιστή στροφών για μέγιστη ασφάλεια στην διαχείριση επικίνδυνων υγρών και σύστημα στεγανοποίησης τύπου seal-less για αντοχή σε ξηρή λειτουργία.
 • Θα ήθελα μια αντλία που να μπορεί να αντλεί από βάθος, από υπέργειες δεξαμενές, από βαρέλια ή άλλα δοχεία, να αντέχει σε σκληρή χρήση, σε ξηρή λειτουργία, χωρίς ηλεκτροκινητήρα.

  Προτείνουμε τις αεροκίνητες αντλίες διπλού διαφράγματος LUTZ-DMP οι οποίες έχουν υψηλή αντοχή σε ξηρή λειτουργία, αναρροφούν από βάθος και φέρουν ειδική αεροβαλβίδα από εξελιγμένα θερμοπλαστικά, που δεν κολλάει και δεν χρειάζεται καθόλου λίπανση. Το μόνο που χρειάζονται είναι ο αέρας.
 • Υπάρχει αντλία βαρελιών για πολύ εύφλεκτα & επικίνδυνα υγρά, που να πληρεί τις αυστηρότερες οδηγίες ασφαλείας ?

  Είναι οι αντιεκρηκτικού τύπου (ΕΧ) αντλίες LUTZ, πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές, σύμφωνα με την οδηγία ATEX. Απόλυτα ασφαλείς κινητήρες οδήγησης (αέρος ή ρεύματος) αλλά και μηχανισμοί άντλησης για χρήση σε ζώνη 0. Πρώτη επιλογή, με περισσότερες από 315 εγκαταστάσεις σε όλα τα διυλιστήρια της χώρας μας.
 • Έμαθα ότι το σέρβις μιας αντλίας αντιεκρηκτικού τύπου (ΕΧ), θα πρέπει να γίνετε στο εργοστάσιο κατασκευής, σύμφωνα με την οδηγία ATEX. Και όχι από οποιονδήποτε. Ισχύει ?

  Πολύ σωστά. Η οδηγία ATEX είναι αυστηρή και ξεκάθαρη. Αλλά εσείς δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΟΗ κατέχει το πιστοποιητικό ″ATEX SPECIALIST CERTIFICATE″ που σας διασφαλίζει ότι η αντλία σας ή ο μετρητής σας θα επισκευαστούν άμεσα και υπεύθυνα, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν στο εργοστάσιο κατασκευής τους.
 • Μπορώ να μεταφέρω κομμάτια κρέατος με αντλία ?

  Βέβαια, χρησιμοποιώντας τις αντλίες MASO SINE & Murzan PO-50 μπορείτε να μεταφέρεται μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου, φιλέτα γαλοπούλας και άλλων τέτοιων προϊόντων. Ειδικά διαμορφωμένα μοντέλα μπορούν να μειώσουν το κόστος εργασίας αλλά και να συντομεύσουν την παραγωγική διαδικασία.
 • Θέλω να αντλήσω προϊόντα που δεν έχουν ρευστότητα, μέσα από βαρέλια. Είναι δυνατόν ?

  Φυσικά, χρησιμοποιώντας τα ειδικά συστήματα εκφόρτωσης βαρελιών της Murzan, είναι εύκολο να μεταφέρεται τέτοια δύσκολα προϊόντα. Γρήγορα, εύκολα και χωρίς υπολείμματα προϊόντος στο βαρέλι ή στην ασηπτική συσκευασία.
 • Θέλω να αδειάζω γρήγορα, βαρέλια με συμπυκνωμένους χυμούς, είναι δυνατόν ?

  Με το σύστημα εκφόρτωσης βαρελιών της Murzan, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να αδειάζετε βαρέλια 200 λίτρων με οποιονδήποτε χυμό και οποιασδήποτε θερμοκρασίας. Χάρη στην σχεδίασή του, είναι εύκολο στην προσέγγιση παλέτας όπου βρίσκονται τοποθετημένα 2 ή 4 βαρέλια.
 • Είναι επικίνδυνο να θερμάνω ένα ή περισσότερα βαρέλια με εύφλεκτες και παχύρευστες πρώτες ύλες ?

  Το αντίθετο. Χρησιμοποιώντας τους θαλάμους θέρμανσης δοχείων, βαρελιών και παλετοδεξαμενών της Amarc, όλη η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής (ΑΤΕΧ) γρήγορη και εύκολη. Χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας θάλαμοι, με εύρος έως 150 C. Χωρητικότητας 2 έως 48 βαρελιών ή 1 έως 12 παλετοδεξαμενών.
 • Πως μπορώ να αντλήσω πρόσθετο AdBlue μέσα από βαρέλια και παλετοδεξαμενές ?

  Με την αντλία B2-AdBlue, η άντληση του πρόσθετου για τους πετρελαιοκινητήρες γίνεται με ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, από την επάνω μεριά της παλετοδεξαμενής. Κατασκευασμένη από ειδικά θερμοπλαστικά υψηλής αντοχής, εύκολη στην χρήση. Έχει ενσωματωμένο ρυθμιστή στροφών, για την επιθυμητή επιλογή ταχύτητας γεμίσματος από τον χειριστή.
 • Γιατί πρέπει να έχω αντιεκρηκτικό εξοπλισμό (EX) ?

  Σε πολλές παραγωγικές και μεταποιητικές διαδικασίες είναι δυνατό να δημιουργηθεί σε κάποιο χώρο εν δυνάμει εκρηκτική ατμόσφαιρα από τη χρήση ή ύπαρξη στο χώρο διαφόρων ουσιών, από διαλυτικά μέχρι αλεύρι. Παρότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε η υποχρέωση η ατμόσφαιρα ενός χώρου να χαρακτηριστεί εκρηκτική, σήμερα αυτό είναι υποχρεωτικό κάτω από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 137 (Ασφάλεια εργαζομένων από εκρηκτική ατμόσφαιρα). Έτσι, από τον Ευρωπαϊκό νόμο γίνεται υποχρεωτικό να εκτιμηθεί ο κίνδυνος έκρηξης σε κάποιο χώρο και να χαρακτηριστεί αυτός καταλλήλως. Η οδηγία αυτή έχει τεθεί σε ισχύ απο την 1η Ιουλίου του 2003. Εάν ένας χώρος χαρακτηριστεί ως εκρηκτικός, η αντίστοιχη ανάλυση κινδύνου θα επιβάλλει τη χρήση μόνο πιστοποιημένου μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο χώρο αυτό. Η οδηγία ATEX (94/9/EC) αναγκάζει τους κατασκευαστές να πιστοποιήσουν τα ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά προϊόντα τους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκρηκτικές ατμόσφαιρες.
 • Τι θεωρείται έκρηξη ?

  Έκρηξη θεωρείται κάθε μη ελεγχόμενο κύμα καύσης. Για να προκληθεί έκρηξη απαιτείται η ύπαρξη καυσίμου (για παράδειγμα υδρογόνου), οξειδωτή (για παράδειγμα το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα) και μια πηγή ανάφλεξης (για παράδειγμα, μια ζεστή επιφάνεια ή ένας σπινθήρας). Αυτά τα τρία στοιχεία ονομάζονται "το τρίγωνο της φωτιάς". Επιπλέον, χρειάζονται ακόμα δυο πράγματα: η ανάμειξη του καυσίμου και του οξειδωτή και κάποιος περιορισμένος χώρος. Για κάθε μίγμα καυσίμου αερίου ή ατμού και οξειδωτή υπάρχει μια κρίσιμη ενέργεια ανάφλεξης. Εάν δοθεί στο μίγμα η κρίσιμη ενέργεια καύσης, το κύμα της καύσης θα περάσει από κάποια αρχικά στάδια ανάπτυξης και θα γίνει αυτό-διαδιδόμενο, με αποτέλεσμα την δημιουργία έκρηξης.
 • Τι είναι ΑΤΕΧ ?

  ATEX είναι το όνομα που δίνεται συνήθως στο πλαίσιο για τον έλεγχο εκρηκτικών ατμοσφαιρών και των πρότυπων του εξοπλισμού και των προστατευτικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτές. Είναι βασισμένο στις απαιτήσεις δύο Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

  1) Οδηγία 99/92/EC (γνωστή επίσης ως "ATEX 137" ή ως "ATEX Workplace Directive") σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη βελτίωση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων που είναι δυνατόν να εκτεθούν σε κίνδυνο από εκρηκτικές ατμόσφαιρες.

  2) Οδηγία 94/9/EC (γνωστή επίσης ως "ATEX 95" ή ως ATEX Equipment Directive") σχετικά με την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών για τις συσκευές και τα συστήματα προστασίας που προορίζονται για χρήση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες.

 •  

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις?

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη λύση για την άντληση, τη μέτρηση ή τη θέρμανση των δικών σας υγρών. Με την πολυετή εμπειρία μας, είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε τη καταλληλότερη λύση για την εφαρμογή σας. 

Επικοινωνήστε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

LOGO 250 60

Μύλων 50, Αθήνα 104 41
Tηλέφωνα: 210 51 53 415 - 210 51 32 636 
Fax: 210 51 53 443 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…